VISITA

EL
MU
SEU

Visiteu el Museu amb els vostres alumnes. Aquí trobareu tota la informació útil per a una bona organització de la visita.

Concerta
una visita

Per a fer visites escolars al museu s’ha de reservar dia i hora trucant al telèfon 977 684 276 de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 16 a 18h o a través del correu electrònic museu@paucasals.org

Responsable de reserves: Marina Ramon

Puntualitat

Per al bon funcionament de les activitats es prega la màxima puntualitat. Si per algun imprevist no és possible arribar a l’hora concertada, s’ha d’avisar amb suficient temps d’antelació al telèfon 977 684 276.

Carta de confirmació

El museu us enviarà una carta de confirmació on s’especifica l’horari, l’activitat reservada i l’import total a abonar.

Pagament

El 75% de l’import total s’ha d’abonar per transferència bancària, indicant el nom de l’escola i el número de reserva, amb un mínim de 15 dies abans de la visita. El 25% restant, s’abonarà el dia de la visita.

informació
d'interés

on som

El Museu Pau Casals està ubicat en un entorn magnífic, just davant de la platja de Sant Salvador i el Passeig Marítim Joan Raventós. Aquests dos espais es complementen amb la Plaça Bach, ubicada just al costat de l’Auditori Pau Casals, i l’Ermita de Sant Salvador a 5 minuts caminant del Museu, amb un espai de jocs, ombra i una font.

El museu disposa també d’un ampli jardí on es pot esmorzar, i en cas de pluja, d’una sala que posem a la disposició de les escoles per dinar i aixoplugar-se.

On aparcar?

A l’avinguda Palfuriana, just davant del Museu i l’Auditori Pau Casals, hi ha zones de càrrega i descàrrega per als autobusos.

serveis

El museu disposa de lavabos adaptats per alumnes amb mobilitat reduïda. Botiga, guarda-roba, jardí i cafeteria-restaurant.

accesibilitat

 La majoria dels espais del Museu estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i disposem d’accessos a la casa museu i al jardí.

  • Places d’aparcament municipal adaptades davant del Museu.
  • Lavabos adaptats per persones amb mobilitat reduïda.
  • Visites per a grups adaptades.
  • Entrada reduïda per als titulars de la targeta acreditativa de discapacitat.

EQUIPAMENTS
PROPERS AL MUSEU

Auditori Pau Casals
Situat al barri marítim de Sant Salvador, davant per davant del Museu Pau Casals. És un equipament al servei de la música amb una programació estable tot l’any. Per a escolars es pot visitar i utilitzar per a fer concert o activitats musicals de forma gratuïta.
www.auditoripaucasals.cat

Camp d’Aprenentatge Pau Casals
El Camp d’Aprenentatge Pau Casals és un Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament que ofereix al professorat i als centres docents la possibilitat de desenvolupar projectes de treball per a l’estudi i l’experimentació en un medi singular de Catalunya, en el nostre cas, El Vendrell.
http://www.xtec.net/cda-paucasals

Alberg Santa Maria del Mar
Situat a l'avinguda Palfuriana, núm. 80, davant del passeig Marítim de Coma-ruga i a només 10 minuts a peu del Museu Pau Casals.
https://xanascat.gencat.cat/ca/albergs/albergs/coma-ruga-xanascat

Can Mata
Magnífica casa de colònies situada en una antiga casa pairal a la petita població de Saifores, a uns 5km al nord-est del Vendrell.
http://www.calmata.cat

Casa de colònies Artur Martorell
Es troba a Calafell , a la part alta del poble i envoltada de vinyes i molt a prop de la platja, és un espai ideal per dur a terme activitats de lleure i culturals.
http://www.peretarres.org

altres museus
propers per visitar

Casa Nadiua de Pau Casals
La casa on va néixer Pau Casals, al Vendrell,  on coneixereu l'ambient familiar i humil dels primers anys de la seva infantesa i la seva vinculació amb els moviments culturals i socials de l’època.
https://museus.elvendrell.net/casa-nadiua-de-pau-casals/

Casa-museu Àngel Guimerà
Àngel Guimerà (1845-1924), fill de pare vendrellenc i de mare canària, va viure a la casa pairal dels Guimerà al Vendrell durant el s. XIX. En aquesta casa, va iniciar la seva activitat poètica, primer en castellà i, més tard, en català, per triomfar després en el món teatral com a dramaturg.
https://museus.elvendrell.net/casa-museu-angel-guimera/

Museu Deu
El Museu Deu és un dels testimonis més importants del col·leccionisme català del segle XX. El seu fundador, l’antic notari de la vila, el  Sr. Antoni Deu Font (1918-2001), va reunir una nombrosa i heterogènia col·lecció d’obres d’art que va donar al municipi l’any 1987.
https://museus.elvendrell.net/museu-deu/

Fundació Apel·les Fenosa
La Fundació Apel·les Fenosa es troba ubicada a la residència i estudi d’estiu de l’artista –un edifici del segle XVI restaurat, amb un bell jardí mediterrani. S’hi presenta una important col·lecció d’escultures originals en terracota i en guix, així com una selecció de bronzes monumentals
http://www.fundaciofenosa.org/

Ciutadella Ibèrica de Calafell
És un assentament pertanyent a la tribu ibèrica dels Cossetans. Els visitants de la Ciutadella poden copsar de forma didàctica i entenedora no només el tipus de construccions que tenien els ibers, sinó que, a més, es pot aprendre el sistema de vida, les relacions socials i molts altres aspectes de la cultura ibèrica.
http://www.calafellhistoric.org/index.php/2017-04-07-15-33-29/ciutadella-iberica