AC
TIVI
TATS

AL MUSEU

Caixa de música reciclada

Taller de construcció d’instruments musicals amb materials de reciclatge. Es tracta de recuperar materials de deixalla per crear instruments musicals i explorar noves sonoritats, i alhora oferir la possibilitat de fer música i crear instruments propis. Reutilitzar i reciclar són maneres de protegir el medi ambient i afavorir el compromís individual i la disminució de residus.

Activitat Caixa de Música reciclada al Museu Pau Casals

Activitat realitzada i dinamitzada per Schola Didàctica Activa

Objectius

  • Conèixer els inicis de Pau Casals com a músic a través de la carbasseta, un exemple d’instrument de música fet amb material reciclable.
  • Fabricar una petita orquestra amb instruments fets de materials de reciclatge, i fer una aproximació a les diferents famílies d’instruments musicals que formen part d’una orquestra.
  • Conscienciar sobre la necessitat de preservar el nostre entorn i tenir cura del medi ambient a partir de petits gestos.
  • Fomentar la sostenibilitat mitjançant el reciclatge de materials presents en el nostre dia a dia.

Informació

Tipus d'activitat

Taller

Durada

1 hora

ODS

Cicle educatiu

Educació primària cicle mitjà
Educació primària cicle superior

Valor

Esforç i autoestima
Creativitat
Comunicació

Temàtica

Creació i expressió musical

Nombre d'alumnes

Grup classe

Recursos educatius relacionats

Quins nervis!

Quins nervis!

Observem les sensacions que ens envaeixen quan hem de tocar davant del públic i compartim com reacciona el nostre cos. Ens passa a totes les persones, també a Pau Casals.
Educació primària cicle mitjà
Activitats
Versionem una cançó

Versionem una cançó!

Ens inspirarem en un tema musical per versionar-lo seguint diversos estils, des del tango fins al rock, passant per la bossa nova, i acabarem amb un concert!
Educació primària cicle superior
Recursos en línia
Viatge al planeta musica

Viatge al Planeta Música

Ens aventurem al Planeta Música, un planeta imaginari on la llengua parlada es converteix en sons i ritmes musicals, i que de ben segur hagués fet feliç Pau Casals.
Educació primària cicle mitjà
Activitats
Anem de gira

Anem de gira

Partint de l’exemple de la cançó Un regal, analitzarem la lletra d’un poema per posar-hi música i compondrem una cançó amb la qual anirem de gira per l’escola.
Educació primària cicle inicial
Activitats